fredag 15. juni 2018

Dynegrøt stekeovn

Risengrynsgrøt i ovn ( dynegrøt ). Hva passer vel bedre å poste på selveste julaften enn oppskrift på risengrynsgrøt! Det tar lengre ti men den lager seg selv og blir garantert fyldig og god. Som bonus slipper du svidd bunn og risikerer ikke at grøten koker over. Sett kasserollen i stekeovnen og kom hjem til ferdig middagen. Sett så kjelen i stekeovnene på grader i 2-timer.


Alternativ 2: Pakk et ullpledd rundt kjelen. Du kan også gi ovnen en . Du trenger grøtris, vann, melk, avispapir - og tilgang på stekeovn og. De kaller det dynegrøt , og foreslår at du skal pakkke grøten inn i en . Smak til med salt.


Server risgrøt med “smørøye”, sukker og kanel. Risgrøt kan godt kokes i stekeovn ! Forvarm ovn til 1°C. Kok opp grøtris med melk og sett på . Jeg har aldri laget det før, men fikk det anbefalt. Du får ikke god grøt med lettmelk eller en annen ris. Dette er en slags variant av det som kalles dynegrøt , nemlig at kjelen med grøt pakkes inn i en dyne eller et . Legg på lokk og sett grøtkjelen i kald stekeovn.


Lukk igjen døren og la grøten stå i stekeovnen i 4-timer. Sett deretter gryten i kald stekeovn og la den stå der og godgjøre seg et par timer . Det står oppskrift på dynegrøt på den gule Geisha grøtris-pakken. Da rekker en å gjøre de siste ærene før jula setter inn. Blir virkelig kjempegod . Noen kaller det dynegrøt.


Jeg antar det er dette mammas kusine fra Hadeland kaller dynegrøt. Tror hun koker opp. Jeg prøvde i ovn en gang, men ble tynn og ikke bra.


Tenkte jeg skulle lage grøt i dag og sette den i stekeovnen til svelling. Antagelig vil den bli stående flere timer i forhold til resten av dagens . Forleden dag laget jeg grøt, og satt gryten inn i forvarmet ovn til 1grader varmluft. I år laget jeg julegrøten som dynegrøt i stekeovnen , for vi mammaer vil jo se Askepott i fred!


Den ble veldig go og overraskende nok var det de . Best blir det ved å lage dynegrøt. Oppskriften under. DYNEGRØT : Gjør du som Marianne Hayes Antonsen, er grøten klar.


Langkoking under dyne, i ovn eller vannbad kan derfor være løsningen. Dynegrøt – ca 1. Dette trenger du til porsjoner: kjele (passe størrelse i forhold til mengde mat). Gro Kristin Solum. Lager du litt ekstra stor porsjon med DYNEGRØT i dag, har du til både . Vel, en slags dynegrøt iallefall. Om morgenen - kok opp.


Smell på lokk, smell videre inn i KALD stekeovn , lukk igjen døra og glem hele greia. Dette fungerer jo utmerket med oppskrifter som dynegrøt eller dersom. Det ble til at jeg kjøpte Helios grøtris og lagte den som dyne grøt.


Siden vann leder varme bedre enn luft, varmes maten fortere enn i ovn på . Jeg skylder på ny stekeovn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.