fredag 24. februar 2017

Bestå kommode

Bestå kommode

Prikk plommene med en nål, gaffel eller lignende. Skyll og del sitronen i skiver. Legg plommer og sitronskiver lagvis på et glass, og hell på laken. De norske plommene har en relativt kort sesong, så det gjelder å nyte.


Bestå kommode

Plommer i sukkerlake med krydder. Nydelige som dessert med krem, vaniljesaus eller is. Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker. Det er flott å ha noen glass hermetiserte plommer når vinteren setter inn, de smaker så veldig mye bedre . Sorten er saftig og velegnet som bordfrukt, til hermetisering , saft og. Trær med Victoria plommer kommer tidlig i bæring og må tynnes på . Ei årsak til at dyrking av plomme er så populært i privathagane, er at plomme er lite.


Og så har vi en hyttenabo som er like matbegeistra som meg og som snakket om hermetiserte plommer i konjakk. Jeg kjente med en gang . Hermetisering av plommer oppskrift. Rens plommene for stilk. En annen av tingene du kan lage er hermetiserte plommer , som kan serveres med pisket krem eller vaniljesaus – eller kanskje en skikkelig god . Klassisk, stilrein og enkel. Hovudformålet er å kunne gjere seg nytte seg av frukta i . Slik hermetiserer du frukt.


Bestå kommode

Når jeg skal hermetisere plommer , bruker jeg enten Victoria eller Opal. Disse sortene har fint fruktkjøtt, ikke grovt. Det har først og fremst med . Saft av en stor sitron. Ha vann, sukker, sitron og vaniljestang i en . Ja da, hermetiserte plommer er kanongodt, plomme på glass med tilsette godsmakar har det langt betre enn plomma i egget. Men det er lov å . Når vinteren er her er det godt å hente frem sommeren på et glass.


Gleder oss allerede. Serveringsklar dessert. Konservert på glass. Sett glassene i hermetiseringskjele eller annen kjele og følg videre samme fremgangsmåte som hermetiske plommer.


Ein måte å konservere plommer på i gamle dagar var å legge dei i sukkerlake og hermetisere dei på Norgesglas. I kjellaren sto 2-litersglasa på . Når sesongen for epler og plommer er her, er det mye godt i kan lage. Søte, saftige og syltede plommer i krydderlake er godt både som dessert og som tilbehør . Gartnerklassen GVhar denne uken hermetisert plommer.


Om man har tenkt å sylte plommer er det best å bruke de plommene. Ta vare på høstens godsaker. Blåplommer: Gamal sort. Lars Barmen viser deg hvordan du hermetiserer frukt.


Gode til eting, sylting og hermetisering. Nå er det plommebonanza, jeg tror aldri vi har hatt så mye plommer på det ene gamle treet vårt som i år. På en liten halvtime plukket jeg kilo . Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite. Smaker også godt med eple.


Fruktsyltetøy kg . Store, raudgule plommer med svært god smak. God til hermetisering og sylting. Svært riktberande. Må tynnast for å få god kvalitet. Støvtre: sjølvbestøvande.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.