onsdag 12. februar 2020

Koble lampe sukkerbit

Koble lampe sukkerbit

Lampekobling med sukkerbit eller wago. I de fleste eldre boliger må du fortsatt koble lampen til via det som kalles en sukkerbit. Her er ledningene fra taket allerede festet og så fester du . Skal koble to lamper i taket på stuen.


Fra sukkerbit i selve lampen til sukkerbit ved strømkilden, som vist på bilde går det en enkel ledning . Men hva betyr dette i praksis – at en lampe er en del av den faste konstruksjonen? Er det en eldre bolig, må lampen kobles til via en sukkerbit. Andre ganger er det ikke merket og da spiller det ingen rolle hvilken ledning du fester hvor, forteller elektrikerne hos Stikkontakten. De samme prinsippene gjelder når du skal henge en lampe opp i taket og fester ledningene i en sukkerbit. Koble lampe sukkerbit.


Til slutt så skal ledningen kobles til lampens. Vanlige lamper kan du selvfølgelig montere selv, og du kan også lage og bruke. Det betyr at du kan montere støpsel på ledninger, koble til lamper i tak og. Det vil da være to sukkerbiter som så kobles til to nye ledninger som . I denne videoen lærer du om kobling av lampe under en åpen installasjon.


Dette er sjette video i en. Lampen som skal monteres der skal kobles på samme dimmer som den andre lampen , for de skal. Litt kabel og en sukkerbit er omtrent det eneste du trenger. Lampa jeg kjøpte har bare inngang til svart og blå.


Det er sukkerbit med jord i taklampen og jeg har stikkontakt i taket hvor. Også lampetter, bordlamper og lignende kan du koble opp. For da lampen var pakket ut, var det ingen ting i enden av ledningen. Ikke en gang en liten sukkerbit. Dersom jeg kjøper støpsel på Clas . De nye ELKO lampeuttakene er i samsvar med nye norske og europeiske.


Er det lov for en ufaglært å koble taklampe selv når det er sukkerbit i takpunktet? Har forhørt meg rundt, men det er . Sluttbrukeren skal ikke lenger koble lamper direkte til det elektriske anlegget, men. På sikt forventer Direktoratet at lamper skal leveres med DCL-plugg, . Feil, man har ikke lov å koble sukkerbit lengre, kun DCL-kontakt. OK å selv bytte ut lamper som hang i krok ( koblet med sukkerbit ). Montering og utskifting av varmeovner som leveres med bevegelig ledning og plugg.


Koppen kommer med en sukkerbit der alle. Forgrenere benyttes for å sikre korrekt tilkobling og forenkle sammenføring av flere lamper. Vi har seriekoblingsbokser, bokser for paralellkobling, m. Nesten alle taklamper har skrukoplinger ( sukkerbit ) som skjules i koppen. Og du kan selv montere ledning, støpsel og bryter til en lampe. Vil det være overhengende fare for . Altså, fjerne sukkerbiten på ledning fra lampa og montere dimmersom sukkerbit i stedet . Blå og blå skal kobles sammen i feks en sukkerbit.


Koble lampe sukkerbit

Det er blitt veldig populært med Norgesglass- lamper , og for. Energimontøren hadde først koblet fra all belastning på det tilhørende. Håper noen andre kan få like mye glede av denne lampa som jeg har. Det er ingen lampeledning me så du må koble den på en sukkerbit. To eller flere kurser kobles sammen for å få mer strøm.


På bad finnes det også nyere lamper med stikkontakt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.