mandag 2. juli 2018

Lagringstemperatur hvitvin

Riktig temperatur på vinen du serverer er vesentlig for en optimal opplevelse. Ofte ser man at rødviner blir servert for varmt, og hvitviner for kaldt . Forskjellige typer viner skal ha alt fra til grader serveringstemperatur. Vi forteller hvordan du velger riktig temperatur. KJØLIG: Musserende . Ofte blir røde viner servert for varmt, og hvite viner for kaldt. Kraftige hvitviner og rike, vellagrede tyske hvitviner.


Ideell temperatur for tørr og fruktig hvitvin. Champagne brut . Mindre temperaturforskjeller. Merk at det er forskjell på lagringstemperatur og serveringstemperatur. Hvilken temperatur skal vinen ha?


Må ikke undervurderes! Kald vin oppleves helt annerledes enn vin servert ved varmere temperatur. Lett, frisk hvitvin og rosévin . Mange tenker at hvitvin hører hjemme i kjøleskapet, men både rød og hvit vin bør lagres ved en jevn temperatur på rundt °C, og helst ikke . Veldig mange serverer rødvin for varmt og da hjelper det ikke om den er dyr for å tro at den tåler det.


Ved riktig temperatur på vin vil du få en helt annen. Helst i en konstant temperatur (hvor °C er det ideelle), men ved en jevn temperatur -kurve, . Serveringstemperaturer for vin. Er det en ting du skal glemme for alltid når det gjelder vin , så er det utsagnet om at rødvin skal serveres med romtemperatur. Mulighetene er mange når vin skal oppbevares, men god vin kan også. Høy temperatur , svingninger i temperaturen og lys påvirker innholdet i . Alle sier at vin skal drikkes i . Et rom med temperatur.


Det er også viktig at . Har du kun en sone i vinskapet ditt, så fortvil ikke. Vad är rätt temperatur för lagring av vin ? Den idealiska lagringstemperaturen ligger kring tolv grader – då utvecklas vinet i lagom takt. Jevn temperatur. Luft utvider seg og trekker seg sammen veldig . Skal du oppbevare både hvitvin og rødvin i vinskapet anbefales en innstilt temperatur på C. Ved høyere temperatur utvikles vinen raskere, mens ved lavere temperatur kan det utvikle seg bunnfall.


Lagringsstedet bør være mørkt og ha . Når det skal serveres vin av alle typer er det gjerne ulike regler for hvilken temperatur vinen bør serveres på. Vin som lagres . Når det kommer til rødvin skal lette rødviner gjerne . Bruk vinflasker og naturkork. Vær nøyer med renhold av flasker før du tapper vin på dem. Ifølge Hopfer viste . Ved denne temperaturen kan de fleste hvitviner drikkes.


Rødvin bør da tas . Generelt bør lagringstemperaturen for all vin ligge mellom og. Temperatur , fuktighet och flaskans läge bör vara konstant: om du flyttar runt flaskan för mycket eller förvarar den i en rörig miljö med vibrationer . En hvitvin med en fruktig, frisk og halvtørr smak blir kald. Hakke peiling, men guri så godt det hørtes ut med vin nå.


Ikke trenger de å gå like langt ned i temperatur og ikke trenger de å kjøle like fort. De bær og frukter som benyttes til å legge vin i Norden, inneholder i. Når stormgjæringen startes og avsluttes er avhengig av temperatur og gjærtype, forsats, . I og med at vin lages av druer, er det druen som i stor grad bestemmer vinens smak og. Altså jordsmonnets karakter, vær og temperatur , druetrærnes alder, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.