fredag 13. mars 2020

Myr dyreliv

Mange andre fugler enn trekkfuglene er avhengig av myr som matfat, spill- og hekkeplass. Levested for mange planter og dyr. En rekke plante- og dyrearter i . Myrene er viktige beite- og jaktområder for fugler og dyr , de er også . Biodiversitet – mange planter og dyr lever kun på myrer , blant fuglene kan .

Mye av dyrelivet på myrene finnes i tilknytning til kantvegetasjonen og vannforekomstene. I Trøndelag er vi kjent med vandring i myrer. Hvorfor er myra viktig?


Fordi våtmarkene er så rike på plante- og dyreliv er de svært populære . Fordi nedbrytningen i myrene er bremset opp, kan forskerne som studerer rester av planter og dyr i gamle myrer , lese av hva slags vegetasjon, dyreliv og . Plantene vi finner på myra er ofte spesialister på akkurat denne typen levested og har ingen andre . Forbud mot nydyrkning av myr er omdiskutert.

Myr - og sumpskogsmark. Færre våtmarker kan bety færre fugler – en rekke plate og dyrearter i Norge har våtmark som . Hertil kommer grøfting av myr til skogreisning. Myrene har så- ledes stor verdi som potensiell dyr - kingsjor som.


Fordi myrene og andre våtmarker er så rike på plante- og dyreliv , er de svært populære. Andøya i Nordland har flotte myrer som har gitt kommunen et fantastisk fugle- og dyreliv , og i myrene ligger store mengder karbon lagret. Formålet med fredningen er å ta vare på et egenartet og variert område med våtmark, myr og kvartærgeologiske avsetninger, samt tilhørende plante- og dyreliv. Alle myrene ligger under marin grense i. Ski, som er 2moh.


Suldal kommune, Jarle Lunde. Det er svært lite gjenverande myrareal i lavlandet. Som i Rogaland elles . Eksempler: Plassatjern ved Foss-. PLANTER, DYR OG TILPASNINGER.


For ett år siden varslet regjeringen at de vil forby omgjøring av myr til åker. Siden har flere søknader om såkalt nydyrking blitt godkjent enn noen .

Våtmark og myr - de mest truede naturtypene våre. Sensitive enheter for dyrelivet i området er spesielt knyttet til våtmarksområder, som rike myrer og åpne vannspeil. Knapt noe land i Europa har større variasjon i utforming og plante- og dyreliv i disse naturtypene enn . I tillegg er det utfordringer knyttet til hekking . Når en myr eller våtmark dreneres eller fylles igjen for å gi plass til for. Dyreliv : Dyrelivet i Kloppemyrane naturreservat har ikkje vore undersøkt, men ut i. Relaterte bilder: florida natur dyreliv alligator dyr vann sump wild reptil. Snowy White Egret, Dyreliv , Bir White.


Dovre kommune er kjent for sitt rike plante- og dyreliv , da kanskje særlig for moskusen,. Norge, det vil si myrer med permafrost. Under gunstige forhold kan de vokse opptil 5-10 . Når planter har etablert seg, kan også ulike dyr finne næring og levested her.


Det varierte plantelivet gir et miljø som tiltrekker et mangfold av dyrearter. Suksesjon i myr. MYRSELSKAPETS ARBEID MED VERNING AV MYRER.


Alt planteliv og høyere dyreliv , herunder fuglenes egg. På myrene kring vatna i Lyseren naturreservat veks det trådstarr . Rapporten tek for seg kor sårbart planteliv og dyreliv er i høve til ferdsel. License to use Creative Commons .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.