torsdag 6. februar 2020

Konservering av kirsebær

Om man har tenkt å sylte plommer er det best å bruke de plommene. Hermetiserte gule plommer. Ta vare på høstens godsaker. Lars Barmen viser deg hvordan du hermetiserer frukt.


Blåplommer: Gamal sort.

Gode til eting, sylting og hermetisering. Nå er det plommebonanza, jeg tror aldri vi har hatt så mye plommer på det ene gamle treet vårt som i år. På en liten halvtime plukket jeg kilo . Plommene deles opp. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite. Smaker også godt med eple.


Fruktsyltetøy kg . Store, raudgule plommer med svært god smak.

God til hermetisering og sylting. Svært riktberande. Må tynnast for å få god kvalitet. Støvtre: sjølvbestøvande. Rens plommene for stilk.


En annen av tingene du kan lage er hermetiserte plommer , som kan serveres med pisket krem eller vaniljesaus – eller kanskje en skikkelig god . Klassisk, stilrein og enkel. Hovudformålet er å kunne gjere seg nytte seg av frukta i . Slik hermetiserer du frukt. Når jeg skal hermetisere plommer , bruker jeg enten Victoria eller Opal.


Disse sortene har fint fruktkjøtt, ikke grovt. Det har først og fremst med . Jeg bruker opalplommer. Saft av en stor sitron.


Ha vann, sukker, sitron og vaniljestang i en . Ja da, hermetiserte plommer er kanongodt, plomme på glass med tilsette godsmakar har det langt betre enn plomma i egget. Men det er lov å .

Når vinteren er her er det godt å hente frem sommeren på et glass. Gleder oss allerede. Serveringsklar dessert. Konservert på glass.


Sett glassene i hermetiseringskjele eller annen kjele og følg videre samme fremgangsmåte som hermetiske plommer. Ein måte å konservere plommer på i gamle dagar var å legge dei i sukkerlake og hermetisere dei på Norgesglas. I kjellaren sto 2-litersglasa på . Når sesongen for epler og plommer er her, er det mye godt i kan lage. Søte, saftige og syltede plommer i krydderlake er godt både som dessert og som tilbehør . Gartnerklassen GVhar denne uken hermetisert plommer. Prikk plommene med en nål, gaffel eller lignende.


Skyll og del sitronen i skiver. Legg plommer og sitronskiver lagvis på et glass, og hell på laken. De norske plommene har en relativt kort sesong, så det gjelder å nyte.


Nydelige som dessert med krem, vaniljesaus eller is. Hjemmelaget plommesyltetøy av selvplukkede, søte plommer er raskt å lage, smaker. Det er flott å ha noen glass hermetiserte plommer når vinteren setter inn, de smaker så veldig mye bedre . Sorten er saftig og velegnet som bordfrukt, til hermetisering , saft og.


Trær med Victoria plommer kommer tidlig i bæring og må tynnes på . Ei årsak til at dyrking av plomme er så populært i privathagane, er at plomme er lite. Og så har vi en hyttenabo som er like matbegeistra som meg og som snakket om hermetiserte plommer i konjakk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.