torsdag 5. desember 2019

Planter som tåler sterk sol

Få planter tåler sola bedre. Crassula er en sukkulent, som kan vokse i sterk varme. Noen sorter får morsomme gule og røde farger i bladene om . Plasseres lyst, tåler direkte sol.


Flere varianter brukes som . Den ene listen er for planter som liker sol , den andre for mer skyggefulle forhold.

Den tåler både sol , skygge og tørke. Pass på at den ikke blir stående med røttene i vann. Takløk – hardføre stauder som tåler både lite jor tørke og mye sol. Jeg trenger tips om stueplanter som tåler sterk varme og direkte sol.


Vinduene i stua har . Hvordan tåler tuja sterk sol ? Bor i trøndelag, så sommerværet kan jo variere en del. Hibiscus liker seg i solen ! Foto: Floradania.

Alle planter trenger en viss . Inneplanter som tåler full sol. Når man skal lete fram til planter som tåler tørke kan man gå etter de som opprinnelig kommer fra Middelhavslandene og som gjerne trives i . Tar du i for mye gjødsel kan røttene brenne fordi det blir for sterkt for nyplanting. Takløk - hardføre stauder som tåler både lite jor tørke og mye sol. Jeg liker å ha grønne planter i vinduskarmen, men jeg får ingenting til å trives i så sterk sol. De blir brune og blasse i bladene, så det er nok for . Mens du slapper av på takerrassen, må plantene dine tåle noen utfordringer: De.


Brennende sol , kraftig regn, frysende kaldt, sterk vind - de må takle alt dette . Planter gir bedre inneklima og renser luften - her er de mest populære akkurat nå ! Hold den vekk fra varme radiatorer og intense mengder av direkte sol. Denne planten tåler å stå i direkte sollys, da blir den bare mer kompakt og fargerik. Mange planter tåler ikke vinterfrost, men hvis krukken uansett skal stå ute på.


Planten liker best å være i solen , men mange sorter kan helt fint . Den ble altså dynket i vann over flere dager, så fikk den sterk sol , og var ikke veldig fornøyd. De to første tåler ikke direkte sol , og vil helst stå i halvskygge. Små planter kan stå i vinduet så lenge det ikke er for sterk sol , store planter.


God dekkevne, trives både i full sol og halvskygge men vil få problemer i jord med mye.

Robust plante med grønt bladverk, sterk i vin tåler også halvskygge. Hvilke planter tåler at stå i direkte sol meget af dagen, er et spørgsmål jeg ofte har fået, da jeg arbejdede i planteforretning. Slik bruker du hengeplanter til innredningen i hjemmet.


Planten tåler nemlig ikke direkte sollys, men skal ha rikelig med naturlig lys. Det oplagte svar er . Gullranken er en ekte jungelplante som ikke trives i full sol , men som til gjengjeld elsker . Sterk og ”ryddig” plante. De fleste planter tåler ikke å stå i et vindu med full sommersol.


Tåler mye på høsten. Plantene er lite hardføre og kan bare dyrkes på gode steder langs kysten av Sør- Norge. Arten har det best på lune plasser og tåler noe skygge. Logg inn Logg inn for å se din profil,.


I sterk sol over . Har du sol , halvskygge eller skygge i hagen? Velg disse plantene. Elefantøre (Alocasia). Pilea har vannholdige blader og tåler godt å tørke ut. Noen typer vil ha mer sol enn andre, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.