tirsdag 12. november 2019

Tørket kjøtt oppskrift

Alt du trenger for å lage tørket kjøtt er en komfyr, mørt kjøtt og litt krydder og salt. Fjellfolket tørket lamakjøtt og brukte det som reisemat. Den sterke solen og den kalde fjelluften var perfekt for å lage kjøtt med lang holdbarhet uten nedkjøling. Rask produksjon.


Denne oppskriften kom jeg over i en mange turbøker jeg over tid . Kok en neve tørket kjøtt sammen med posesuppa!

Marinade: dl olje, . Her er min oppskrift på beef jerky. I utgangspunktet er jerky bare kjøtt som er tørket. Kiloprisen for denne forma for tørka kjøtt er sanselaust høg,. Oppskrift på beef jerky med asiatisk smak. Har du en unøyaktig termostat i ovnen din, kan temperaturen komme opp i over grader.


Dette kan skje i noen. Bland salt, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider.

Legg kjøttet på. Nå har jeg forsøkt å tørke reinkjøtt (ytrefilet) i ovnen her . Det er utrolig lett å tørke kjøtt. Saltet og tørket etter samisk tradisjon. Reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris.


Er litt off topic til tittelen i tråden men til de som lurer på oppskrifter og krydder . Jerky kan lages av alle typer kjøtt , fra bøffel til hval. Tørket ved utetemperatur. Tips til hvrodan man lager tørket turmiddag. Mer info og oppskrifter , se speiderbasen.


Når du har tørket alt. Det meste av grønnsaker, frukt, kjøtt og bør kan tørkes og er ypperlig til turmat da det. Lapskaus er festmat - god og enkel oppskrift. Beef jerky er tørket kjøtt. Jeg har lagt beef jerky!


La kjøttet ligge i marinaden på et kalt sted . Fjern så mye fett som mulig fra kjøtt , og stek det før tørking.

Et enkelt alternativ som mange bruker er ferdig frysetørket mat i form av foreksempel Real Turmat. Lærer man å tørke sitt eget kjøtt derimot er mulighetene mye større. Finfin oppskrift på dette! En variant av chili con carne, denne gangen uten kjøtt , sin carne. Flere resulteter finnes under oppskriften.


Biltong, som er tørket kjøtt , var den vanligste måten å bevare kjøtt på før kjøleskapets tid i Sør-Afrika. Bland rosmarin, einebær og pepper med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Elgbiff: legges i salt (2ss per kilo kjøtt ) i ett døgn, tørk godt av saltet. Ståposer, gr pr post. Og at kjøttet blir for hart når du tørker det.


Da skal du følge denne oppskriften. Kjøtt , Produkter, Stensaas. Det tar litt tid før kjøttet. Gni alt kjøttet inn med salt og legg det i et kar eller trau med bunnen dekket av salt. Strø over salt så det.


Ta opp ribben, skyll av saltet og tørk godt med papirhåndkle. Heng ribben til . Jerky er magert kjøtt som er blitt trimmet av fett, kuttet i strimler, og deretter tørket for å forhindre ødeleggelse. Normalt inkluderer denne tørkingen tilsetning av . Fortsatt kan du tørke kjøttet ved å henge det luftig i skyggen, over .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.