Er skinnet tykt og seigt bør det trekkes av. Ta opp og trekk . Hermetisering er en måte å ta vare på høstens gleder. Om du ønskjer det tek du av skinnet ved å legge plommene i eit dørslag og dyppe dei ein augneblink i kokande vatn . Sett stekeovnen .
Både epler, pærer, plommer , moreller og kirsebær er godt egnet for hermetisering. Er du slik som meg, som liker å lete frem de friske syrlige smakene på . Rens plommene for stilk. En annen av tingene du kan lage er hermetiserte plommer , som kan serveres med pisket krem eller vaniljesaus – eller kanskje en skikkelig god . Klassisk, stilrein og enkel. Hovudformålet er å kunne gjere seg nytte seg av frukta i . Slik hermetiserer du frukt.
Når jeg skal hermetisere plommer , bruker jeg enten Victoria eller Opal.
Disse sortene har fint fruktkjøtt, ikke grovt. Det har først og fremst med . Jeg bruker opalplommer. Saft av en stor sitron. Ha vann, sukker, sitron og vaniljestang i en . Ja da, hermetiserte plommer er kanongodt, plomme på glass med tilsette godsmakar har det langt betre enn plomma i egget. Når vinteren er her er det godt å hente frem sommeren på et glass.
Gleder oss allerede. Men det er lov å . Serveringsklar dessert. Konservert på glass. Ein måte å konservere plommer på i gamle dagar var å legge dei i sukkerlake og hermetisere dei på Norgesglas. I kjellaren sto 2-litersglasa på . Når sesongen for epler og plommer er her, er det mye godt i kan lage.
Søte, saftige og syltede plommer i krydderlake er godt både som dessert og som tilbehør . Gartnerklassen GVhar denne uken hermetisert plommer. Plommer er fattige på .
Om man har tenkt å sylte plommer er det best å bruke de plommene. Blåplommer: Gamal sort. Lars Barmen viser deg hvordan du hermetiserer frukt. Gode til eting, sylting og hermetisering. Edda: Svært god eteplomme.
Nå er det plommebonanza, jeg tror aldri vi har hatt så mye plommer på det ene gamle treet vårt som i år. På en liten halvtime plukket jeg kilo . Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite. Smaker også godt med eple. Fruktsyltetøy kg . Store, raudgule plommer med svært god smak.
Svært riktberande. God til hermetisering og sylting. Må tynnast for å få god kvalitet. Støvtre: sjølvbestøvande.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.