tirsdag 28. mai 2019

Lin til bunadskjorte

Bredde ca 1cm. Fast og god kvalitet som vi bruker til den påtegnede dameskjorten her på Sunnmøre. Prøv vår bordertråd i 1 lin , spesielt egnet for våre skjortelinkvaliteter du kan. Bunadskjorter av lin.


Har du kjøpt deg en verdifull bunadskjorte – sørg for å ta godt vare på den!

Generelt bør bunadskjorter vaskes for hånd. De krever skånsom . Flekkfjerning 2. Bruka av skjorta etter oppbevaring Klippet ut etter tilgang fra Kathrine H. Bringsdal, Husflidskonsulent i. Vaske bunadskjorte i maskin. Hvite bunadskjorter i lin eller bomull og uten broderier bør vasker med et blekemiddelholdig vaskemiddel, men har du skjorte med .

Mange tror at det er veldig vanskelig å stryke bunadskjorter. Lin krøller lett og har ikke godt av det. Samtidig er det veldig robust og sterkt, men mange linskjorter er utført med fine broderier, og det blir jo litt . Broderiene er brodert for hånd. Ny hjemmesydd bunadskjorte passer de fleste bunader og bl. En enkel men fin modell.


Tett og ikke gjennomsiktig stoff i lin. Klor må aldri brukes for å fjerne flekker eller for å bleke linskjorter da det bryter ned lin -fibrene (tips for bleking av gule skjorter står lenger ned). Linskjorta legges først litt i bløt et par timer i rent vann uten såpe, slik at flekker løsner.


Foreta så forsiktig vask. Her viser vi deg hvor enkelt du kan vaske bunadskjorta di selv! Vi bruker såpespon fra . Embla kolleksjon.


I butikkene finner du i tillegg et stort utvalg ferdig sydde Rogaland brodert lin. Skjorten er i Lin eller Terrylen, strykefri. Se ferdig bolmål (rundt bryst).

Størrelsesguide: Lagerstatus Linskjorte: Str 32= . Lin tåler mye varme, mens bomull tåler mindre. I tilfelle det skulle gå galt med varmen på strykejernet er det lurt å stryke på vrangen. Kvit bunadskjorte til Rogaland herrebunad.


Skjorta er i bomull mens dei handbroderte delane på krage og mansjettar er i lin. Tåler maskinvask. Linskjorter må ikkje vaskast på meir enn grader, elles vil fibrane bli skada og stoffet sprøtt. Følg vaskeanvisninga og bruk vaskepose. Stryking av bunadskjorte.


Men, hun legger til at lin og bomull skal kunne tåle grader, men at det for eksempel kan være sømmer eller broderier i en tekstil som ikke tåler så høy . Stoff til bunadskjorter , stakk og forkle. Stor str L Dette er en Jåberg skjorte. Det er som oftest ikke behov for å vaske skjorten så hardt. Om linfibrene blir utsatt for . Kvam forklarer at bunadsskjorter er vanligvis laget av enten bomull, lin eller silke, og at stoffet avgjør hvordan du bør vaske den.


Linskjorter bør ikke klores, det sliter på stoffet og tekstilen kan endre farge siden lin ikke tåler klor. Og lin skal tåle kokvask. Vi tilbyr kurs i brodering og søm av linskjorte til Bærumsbunaden - dame og herre.


Kurslærer kan også hjelpe til med andre bunadsskjorter hvis du har . Har du en skjorte av bomull med krage og mansjetter av lin , bør du vaske den som om hele skjorta var av lin. Sid bunadskjorte av lin med striefelt nederst. Created with Sketch. Vask og stell av lin bunadskjorte.


Linskjorter krever mer arbeid enn bomullsskjorter for å oppnå den blanke og glatte overflaten, sier Oulie. Hun anbefaler å starte med .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.