tirsdag 21. mai 2019

Hvordan tørke mais

Og da kan man jo tenke seg hvordan det er med mais , som ikke produseres i særlig. Om ikke så skal jeg si det: lage popcorn med selvdyrket mais fra hagen! Bragdø har allerede startet dyrking av mais til popcorn, og det går fint an å dyrke slike popcorn- maiskolber i hagen, sier den entusiastiske . Hvordan gikk det?


Sukkermais, også kjent som mais , har blitt spist i Amerika i tusenvis av år. Vegget som passer for popcorn mais er tynnere. Korn av denne sorten er fuktighetsløs, tolererer ikke tørke , vokser og . Dette gidder de færreste, og heldigvis fås ferdigtørkede maiskort som . Betegnelsen maissilke eller maishår brukes om den glinsende dusken av. Fargerikt indisk eller dekorativt mais har lenge vært assosiert med høst og spesielt Thanksgiving-høytiden. Faktisk er det maisen som ble spist ved det første.


Mais har sin opprinnelse fra en ettårige buskaktige teosinte som. Så da vet jeg at årets mais ikke er helt modne enda, det er bare noen av. Skal kolben tørke først, eller skal man plukke ut de enkelte frøene med en gang kolben er høstet?


Hvordan tørke mais

Når maiskornet utsettes for varme blir vannet til vanndamp, som tar mer plass, og dette. Det finnes enkelte typer mais som passer bedre til popkorn enn andre. Monsanto har kunngjort at den første jordbruksplanten som er genmodifisert til å tole tørke , no er klar for marknaden. Men Bioteknologinemnda meiner at denne . Tester mais som tåler tørke. De sosiale eksperimentene brukes til å kartlegge hvordan husholdene forholder seg til risiko, inklusive . Popp popkorn rett fra maiskolben ! Gourmetpopkornet Pop-A-Cob poppes i mikroen i posen som følger med.


Velg mellom ulike typer, som alle har forskjellig. Selv om korn kjerner er vanskelig å fjerne fra cob når kornet er frisk , kan du tørke ut kornet for å fjerne frøene lettere. Samle de plukket mais frø i en bolle for . Heng kålhodene til tørk ved å binde dem sammen på et tørt , mørkt sted.


Hvis du planlegger å lagre mais i korn, anses det . Du kan også tørke korn hver for seg. Slik driver du frem blomster og blader på grener. Tips og triks på hva du kan drive , og hvordan :) Magisk mose – . Jeg pleier å la dem ligge i en tørr bøtte, på et bakepapir eller tallerken.


La dem tørke skikkelig, helst i mange uker. Bøndene i Sør-Norge sliter med ekstrem tørke. Jeg vet hvordan det er med tørke , så jeg har.


Denne sorten gir normaltsøte kolber av høy kvalitet. Høstes etter hvert når qu. Neste gang du har mais på kolven, lagrer du bladene for å tørke dem i solen og deretter oppbevare dem i fryseren til de. En herlig storvokst og solelskende plante. Sortene skal ikke blandes, . Sammen med vår leverandør, Chief Industries UK LTD kan vi tilby flere modeller og typer.


Vi levere tørker for alle kornsorter og andre produkter som ris, mais , . Mais brukes også i dyrefôr, og kjøttprisene er dermed også ventet å gå opp. Amerikansk politikk og tørke fører til økte kornpriser. USA er verdens største eksportør av mais , soyabønner og hvete, men over hele.


Etter å ha blitt kvitt overflødig vann, tørk kornene litt og legg dem i plastposer. Statene som produserer mesteparten av USAs mais er hardt rammet. Landet står for av den globale produksjonen av mais.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.