Lapskaus med lammekjøtt er dansk tradisjonsmat. Denne oppskriften er fra Nord- Jyllan og du starter med å legge kjøttet i salt og sukker natten over. Saltet er nøkkelen.
Første forsøk ble i overkant salt , andre . Gni låret inn med salt over det hele, så begraver du det i salt.
I tillegg til tid til selve rullsyinga, må du beregne 7-dager til salting av rullen samt tid til. Du kan også ha mer salt inni rullen (om lag spiseskjeer pr kilo kjøtt ). Dekk det helt i salt og la det ligge i 5-dager på et kjølig sted. Her bruker jeg salte svineknoker, men du kan også bruke salt lammekjøtt.
Jeg bruker kokefaste poteter til komlene. Vi foretrekker å bruke finsalt og salte i en vakumpose som vakumeres ( kan gjerne redusere litt på mengden salt ). I kjøtt med masse fett, så er problemet å få salt og røyk til å trenge inn i kjøttet.
Dette er en herlig . Kok opp kraft fra salt kjøtt , buljon eller lettsaltet vann. Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. I tillegg til sin konserverende effekt vil salt også påvirke fargen i kjøtt , forandre vannbindingsevnen til matvaren og påvirke smaken.
Etter gammel oppskrift var laken salt nok når en rå potet flyter opp til overflaten. La saltlaken avkjøles. Kjøttet legges i laken, og . Lakesalting egner seg godt til spekk og fett kjøtt. Den innsprøytede laken . Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natta over i kjøleskapet. Husk å skylle saltet av før koking.
Fortsatt kan du få tak i lettsaltet eller røkt svineknoke, saltet lammekjøtt , . Grunnen til at salting virker . Ta av skummet og la kjøttet trekke til det løsner fra beina (ca timer). Smak på vannet etter ca minutter, er det for salt.
Legg kjøttet i kokende vann og kok opp. For når lammelår og anna kjøtt vert fryst, blir kjøttet som sagt sprengt opent,. Gni saltet godt inni kjøttet , spesielt i dei åpne flatene med mest kjøtt og holromma og krokane i låret. Forøvrig, vet du hvordan man laver mårpøls? Be om hjelp til salting i butikken eller salt selv.
Speking av kjøtt. Elgbiff: legges i salt (2ss per kilo kjøtt ) i ett døgn, tørk godt av saltet. I dag foreslår jeg å snakke om saltlake. Hvordan lages pølsene?
Nei, ikke sylteagurken du forbedret helsen din etter nyttårsfesten, . Hvis du bruker ovnsbakte rotgrønnsaker er godt med saus til. Her har jeg kokt kjøttet i trykkoker. Server saltkjøttet med kålrotstappe, kokt gulrot og brukt litt av krafta som saus.
Etter dette må du skylle av saltet og tørke kjøttet med et papirhåndkle. Du kan bruke nær sagt alle typer saltet kjøtt av storfe, sau og svin. Mange liker også å ha et par kraftige pølser (f.eks. Vossakorv) i tillegg til kjøttet. Svein bare elsker saltet lammekjøtt , og det er desidert en av hans favoritt-retter når vinteren setter inn.
For dette er mat som varmer, mat som gir . Rør saltet inn i kaldt vann til det løser seg. Vannet skal dekke kjøttet. Tilsett også én teskje . Altså vil kjøttet smake altfor mye salt når det tines opp igjen og brukes.
Jeg spurte hvordan noe kan bli saltere når ikke mer salt tilsettes, men det . Plasseres kaldt, dag pr kg kjøtt. Gni kjøttet inn med salt og legg det i et kar og pakk rikelig med salt rundt hele låret. Temperaturen må ikke under . Superkjøling innebærer oppbevaring av kjøtt ved temperaturer mellom.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.