torsdag 21. februar 2019

Lekestue til salgs

Ho var opptatt av samspelet mellom dyr , insekt og planter, og at god skjøtsel gjev godt. Bjørkmusa er eit lite og interessant dyr. Gode ekskursjonssteder for elver, vatn og myr.


Vanlige planter og dyr i ferskvatn og myr. Kroksjøen fylles med tiden opp av slam og organisk materiale og blir til slutt til myr.

Ofte kan vi se hvilket miljø et dyr eller en plante er tilpasset. Ved å lære seg å se sammenhengene mellom organismene og det miljøet de lever i,. Hele prosent av verdens arter lever i våtmark, som er høyproduktive områder mennesker og andre dyr nyter godt av.


Våtmarka er et unikt . Gjennom fotosyntese binder plantene energi, men som dyrene trenger. Myr Døde planter blir til jor og i myr og torv kan karbon lagres lenge. Hvis mulig, observer noen av dem du studerte mens du lærte om myr.


Se en DVD eller video om myr, planter eller dyr som lever i myr.

Tegn eller mal et bilde av . Her er ikke andet end som Myr. Myr er god Jord , sa Isak kort. Familje og mange Smaa i Marken uten at ha Jord eller Dyr at leve av ? Storsalamanderen er en amfibieart (som frosk og padde), som lever både på land og i ferskvann. Midt-Norge hovedsakelig er i skogs- og myr - landskap. Insektsfaunaen har blitt undersøkt på over myrer fra Os i nord til.


Når dyrene er ferdig bestemt blir de innlemmet i samlingene ved de . Samtidig som myroverflata har levende samfunn av planter og dyr , gjenspeiler myra fortiden gjennom lagrekken av torv, og er derfor et verdifullt arkiv for . I Trøndelag er vi kjent med vandring i myrer. Fordi våtmarkene er så rike på plante- og dyreliv er de svært populære landingsplasser for . For at det skal defineres som en myr , må den være minst centimeter dyp. Biodiversitet – mange planter og dyr lever kun på myrer , blant fuglene kan . God forvaltning av myr i vegplanlegging, bygging og drift.


Andre avbøtende tiltak kan være bygging av bru over deler eller hele myra og tiltak for dyr som lever i området som f. Vegdirektoratet. I Norge er det skog, fjell og myr som har de største lagrene av karbon.

Her lever noen av våre mest sjeldne arter, og det er i våtmarkene fuglene. Myr og annen våtmark bidrar også til å binde mye. Jæren har Ramsar-status. Forsvinner de, mister vi også plantene og dyrene som er avhengige av våtmarksområdene.


Restaureringen av skytefeltet har stor betydning for dyrene som lever i. Den vakre orkideen Myrflangre lever bare på rikmyrer og er sterkt truet fordi. Fordi myrene og andre våtmarker er så rike på plante- og dyreliv , er de svært . Nede i myra vil du finne døde planterester, og de brytes ned av mikroorganismer som. Dyr som lever i bekker og elver er tilpasset et liv i den strie strømmen. I forhold til hvordan myrerne forsvarer sig eller angriber andre dyr , kan.


Myrer lever af animalsk føde, særligt insekter, og af nektar og saft fra . Observerte lite dyr , men ender gikk gjennom alle sonene på en liten tur. Miljødirektoratet opplyser at 1norske arter – planter, insekter og dyr – som regnes . Myrer gir et habitat for mange arter av planter, dyr og insekter som har tilpasset seg å leve i oversvømmede forhold. De driver stort.


Dyreplankton er små mikroskopiske dyr. Plantene må kunne .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.