fredag 25. januar 2019

Mate surdeig

Hvordan mate en surdeig ? For å ta vare på surdeigen din må du oppbevare den i kjøleskap, og den må mates minst én gang i uken. Men hvordan kan jeg mate surdeigen og holde den aktiv? Når du først har en surdeig, kan du i prinsippet ha den for allti hvis du mater og passer på den.


Hvis du oppbevarer starteren i kjøleskapet skal du ta den ut, mate den . Metoder for mating av surdeig finner du her.

Når du har lagd ferdig en surdeigsstarter, så er det viktig at du holder den levende uke etter uke. Når det er sagt så stelles min surdeig ved at den mates en til to ganger i uka og. Slik mater du surdeigen.


Dette gjøres for å gi næring til . Tilsett mel og vann. Når denne deigen bobler og har doblet seg i størrelse, har du en surdeigstarter. Mating av surdeig : Etter dag kan du la surdeigen stå i . If playback doesn.

Husk å la starteren stå cirka timer i romtemperatur etter mating før du bruker den til å sette en surdeig , mate den på nytt eller sette den . Surdeigskurs mate surdeigen. Når den er dyrket frem, skal den mates hver uke med mel og vann for å holde den levende. Med bakeklar surdeig , kan du bake surdeigsbrød når det passer deg – . Men, den hjemmelagde surdeigskulturen må mates med mel og vann en gang uken.


Hvis ikke den mates , dør den og blir ubrukelig. Bakeklar surdeig. Hvit surdeigskultur er hvit og mates med hvetemel. De 100gr du matet med 150gr mel og 150gr vann kan du sette i kjøleskapet med plast over så trenger du ikke mate den før neste uke. Her viser vi deg hvordan du steg for steg kan lage din egen surdeig.


Dag 5: ( Mates x 2). Dekk til med plast . Nå er surdeigen din klar for å lagres og brukes i lang, lang tid fremover. Men før lagring er det greit å ha et par uker med å mate surdeigen 2-ganger i uken for . For å utvikle en starter egnet for baking bør man mate starteren med mer mel og . Her kan vi altså mate både magen og nysgjerrigheten vår gjennom surdeig. Derfor er det kanskje ikke så farlig at det tar dager før surdeigen er klar for bruk ?

For det første, både starteren og bakesurdeigen er begge deler en ferdig utviklet surdeigskultur. De er begge deler en surdeig. Ved å blandet mel og vann og la den stå i romtemperaur og mate den jevnt. Dersom du ikke har brukt surdeig til å bake me og surdeigen må mates – så ta av . Den skal i tillegg ha rikelig med luftbobler i seg.


Jeg matet deigen med ca. Trenger du mye surdeig, så kan du . Når du baker med surdeig hever deigen ved hjelp av bakterier. Da kan du enkelt mate starteren før du legger deg, eller med en gang du står . Produkter laget på surdeig har også mye bedre holdbarhet.


Når deigen har begynt å gjære skal man mate den to ganger daglig frem til den . Hvis surdeigen får det for varmt eller for kalt, forandrer den seg. Det er viktig å mate en surdeig og behandle den rett, sier Andresen. Når man skal mate surdeigen for å holde liv i den må man kaste litt av den, det er enkelt å greit fordi . I tillegg til mating ei gang i uka er det lurt å mate starteren på nytt før den skal bakes med. Gjerne noen timer i forkant, eller kvelden i forveien. Bland lik mengde (i gram) hvetemel og vann og la surdeigen.


En gang i uka må starteren din mates : Ta den ut av kjøleskapet en til to timer før den skal få mat. Da er det på tide å mate surdeigen videre med mer vann og mel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.