På Vestlandet er raspeball og salt kjøtt fast middag for mange hver torsdag, og ertesuppe, fleskeknoker og flesk og duppe er tradisjonsmat vi fortsatt verdsetter. Det som er litt morsomt er at min mor som er blitt senil husket hvordan man saltet kjøtt 3. Og overraskende nok ble det bedre en salt fårekjøtt . I Norge har vi lang tradisjon med bruk av salt kjøtt. Vi viser deg hvordan du skal gå frem ⬇️ Abonner.
Ca g sukker til kg salt.
Gni og kjøttet inn med blandingen. Bruk en lake som består av 2dl. Kjøttet bør ligge døgn i kjøleskap. Husk å skylle saltet av før koking.
Legg kjøttet i usaltet, . Her får du en liten innføring i hvordan du kan lage spekemat. Skyll av saltet og trekk kjøttet i usaltet vann. Kok opp kraft fra salt kjøtt , buljon eller lettsaltet vann.
Kok en prøve for å se om deigen er fast nok. I tillegg til sin konserverende effekt vil salt også påvirke fargen i kjøtt , forandre vannbindingsevnen til matvaren og påvirke smaken. Salting blir brukt til å . Etter gammel oppskrift var laken salt nok når en rå potet flyter opp til overflaten. Dette for konservering av kjøtt ). La saltlaken avkjøles.
Lakesalting egner seg godt til spekk og fett kjøtt. Den innsprøytede laken . Fortsatt kan du få tak i lettsaltet eller røkt svineknoke, saltet lammekjøtt , . Du kan ellers salte det selv ved å gni kjøttet godt inn med salt og la det ligge natta over i kjøleskapet. Grunnen til at salting virker . Ta av skummet og la kjøttet trekke til det løsner fra beina (ca timer). Smak på vannet etter ca minutter, er det for salt.
For når lammelår og anna kjøtt vert fryst, blir kjøttet som sagt sprengt opent,. Gni saltet godt inni kjøttet , spesielt i dei åpne flatene med mest kjøtt og holromma og krokane i låret. Forøvrig, vet du hvordan man laver mårpøls?
Be om hjelp til salting i butikken eller salt selv.
Tørrsalting Gni kjøttet inn med salt og legg det i et kar . Speking av kjøtt. Elgbiff: legges i salt (2ss per kilo kjøtt ) i ett døgn, tørk godt av saltet. I dag foreslår jeg å snakke om saltlake. Hvordan lages pølsene?
Nei, ikke sylteagurken du forbedret helsen din etter nyttårsfesten, . Hvis du bruker ovnsbakte rotgrønnsaker er godt med saus til. Her har jeg kokt kjøttet i trykkoker. Server saltkjøttet med kålrotstappe, kokt gulrot og brukt litt av krafta som saus. Etter dette må du skylle av saltet og tørke kjøttet med et papirhåndkle. Lapskaus med lammekjøtt er dansk tradisjonsmat.
Denne oppskriften er fra Nord- Jyllan og du starter med å legge kjøttet i salt og sukker natten over. Første forsøk ble i overkant salt , andre . Gni låret inn med salt over det hele, så begraver du det i salt. I tillegg til tid til selve rullsyinga, må du beregne 7-dager til salting av rullen samt tid til. Du kan også ha mer salt inni rullen (om lag spiseskjeer pr kilo kjøtt ). Det er flere som lurer på hvordan man lager bacon selv, og det er faktisk veldig mye. Dekk det helt i salt og la det ligge i 5-dager på et kjølig sted.
Her bruker jeg salte svineknoker, men du kan også bruke salt lammekjøtt. Jeg bruker kokefaste poteter til komlene. Vi foretrekker å bruke finsalt og salte i en vakumpose som vakumeres ( kan gjerne redusere litt på mengden salt ). I kjøtt med masse fett, så er problemet å få salt og røyk til å trenge inn i kjøttet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.