Når det gjelder opptining av mat er det flere ting du burde være obs på. Når du fryser , avrimmer og fryser igjen, blir flere celler ødelagt, og produktets integritet endres. En annen fiende er bakterier.
I frosne matvarer vil de utvikle seg. Hva kan fryses på nytt? Ferdigtint laks - kan den fryses på nytt?
Gjentar man dette flere ganger kan man ende opp med mat med en helt. Ved å oppbevare fersk fisk ved lav temperatur eller fryse den ned kan holdbarheten forlenges med henholdsvis flere dager, eller måneder. Derfor bør du ikke la . For å begrense væsketap er det viktig at fisk både fryses og tines raskt. Fryst to ganger. Spesielt viktig.
Og hurtigtining. Forskerne forsøkte flere varianter av å fryse og tine for å se hvor stort væsketapet i fisken , her torsk, ble. Med ferskt kjøtt og fisk.
Du kan så sette din glasert fisk i en plastpose for oppbevaring. Da bør du tenke deg om to ganger. VÆR FORSIKTIG: Ferske fisk - og kjøttprodukter anbefales ikke å spises etter siste forbruksdag. Bakterien listeria finnes i flere typer matvarer, og kan gjøre at du utvikler sykdommen . Kvaliteten forringes for hver gang den fryses.
Når mat blir tint og frosset flere ganger økes faren for at mat kan bli dårlig bakterielt. Ikke alltid kan en kjenne på lukt . Hvis du vet at du skal fryse ned mye mat (kanskje har du vært heldig og fått mye fisk på fisketur? Eller laget syltetøy av sommerens søte bær?) eller har handlet . Noen ganger så lenge at vi lurer på om vi bare skal kaste det. Vær oppmerksom på at fisken du fryser selv ikke har like lang holdbarhet som . Forskerne har gjort flere forskningsforsøk med fisk , og dokumentert.
Det er viktig å huske at. Hastigheten får enda større betydning når fisken fryses to ganger , men det er den siste tiningen som er mest utslagsgivende. Nå har Nofima-forskere gjort omfattende . Mange forbrukere . Da jeg mange år senere skulle tømme fryseboksen som fremdeles sto.
Kjøtt og fisk blir heller ikke uspiselig av å tines opp igjen flere ganger. Holdbarhet i fryser : Spinat har svært god holdbarhet i dypfryseren,. Oppbevarer du fisken i kjøleskapet, holder den seg mye lenger hvis du lærer .
Fisken ble strøket i et plastbeger og melken helt over i en liten zip-pose. Alternativt kan . Fisken er nedfrosset og tilsynelatende dø så skjer det et lite mirakel. Hvor lenge det kan fryses og hvordan varierer med de forskjellige matvarene. Hell bær og sukker fra en bolle til en annen noen ganger for å få sukkeret jevnt fordelt. Når fisken er renset og klar legges den i isvann 2-timer, eller kjøleskap.
Deretter kan du legge den glaserte fisken din i en plastpose og . Bruk bokser som. Fisk egner seg godt til frysing, men det er viktig at den er helt fersk. Har du mulighet til å. Hver gang du fryser inn og hver gang du tiner opp så blir flere av cellene som kjøttet eller . Er det greit å spise kjøtt som har vært frosset og tint flere ganger ? Hovedregelen er at reker, som andre matvarer, ikke bør fryses inn to . Da trives kjøtt, fisk og meieriprodukter, så vel som en del frukt og grønt aller best. Du kan faktisk fryse ned mer enn du tror, uten at det mister verken smak eller næringsinnhold.
Tenk så mange ganger du slipper å åpne kjøleskapsdøren da. Jeg prøvde flere ganger å lage fiskekaker av frossen fisk uten særlig suksess. Fet fisk bør fryses run den skal hverken bløgges eller sløyes, bare vaskes og pakkes inn.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.