onsdag 25. april 2018

Lavkarbo vafler philadelphia

Pisk egg og sukker luftig. Spe med melk, kefir og sodavann. Tilsett smeltet smør og havregryn.


Spe så med 2- dl mjølk til du har en fin røre – vanlig mjølk eller syrnet mjølk, eller til og med . Så ikke kast den sure melken neste gang – lag deilige restevafler i stedet! Finnes det egentlig noe bedre enn helt nystekte vafler med rømme og syltetøy på ?

Jeg tror faktisk ikke det. Det finnes et utall av gode . Vaffler som mettar og inneheld gode styrkestoff for magen ~ det kjennes ikkje feil! Kefir tilfører tarmflora styrkande probiotika . I San Fransisco og Paris bruker de kefir.


I London er den hemmelige ingrediensen fløtemelk. I New York er det rømme. På samme måte som . En av mine første matminner er at jeg stekte vafler sammen med.

Surmelksvafler er tykke og deilige vafler som er laget med surmelk i deigen. Serveres nystekte sammen med syltetøy og eventuelt rømme. Dette er herlige, myke vafler laget med surmelk og rømme. Smaken blir lett.


Med natron, kefirmelk og seterrømme blir disse vaflene gode og saftige. Med kefir eller annen surmelk (bruk rømme hvis du ikke har surmelk) får man akkurat den spissen som gjør disse vaflene supergode. Potetmelet tilfører akkurat.


Vafler blir aldri det samme igjen etter at du har smakt disse. Server vaflene gjerne med rømme og syltetøy eller ost og eventuelt smør. I denne oppskriften på vaffel har vi tatt med det beste av det beste.


Smør, Kefir , helmelk, seterrømme gjør drømmevaffelen til virkelighet. Vi anbefaler at du heller melet gjennom en sikt. Vafler smaker godt med syltetøy, brunost eller litt rømme.


Glutenfri vafler med kulturmelk, kardemomme og vanilje gir en god smak - se den enkle oppskriften på de glutenfrie vaflene her! Men liker du syltetøy og rømme , eller kanskje brunost, på vaflene dine, er det selvsagt godt på disse vaflene også. Denne porsjonen er nokså . Lag selv: Ostehusets festvafler med brie.


Ellers er det en ganske standard vaffelrøre, men vi brukte yoghurt fra Stavanger Ysteri istedenfor kefir eller rømme.

Smør jernet litt mellom hver vaffel , enten med smør eller spray på formfett. Hvis du heller vil ha vaflene dine lette og sprø, inneholder de ikke surmelk og ofte heller ikke egg, som gjelder for blant andre rømmevafler. Mange oppskrifter . Ha i skummet kulturmelk og melk. Sikt inn melet og har i resten av ingredinsene og bland godt. La det stå 5-minutter.


Pensle vaffeljernet godt med smør. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker. Vend rømme , kulturmelk, melk og mel inn i eggedosisen. La røren stå og svelle i ca. Stek vaflene til de er gylne.


Server gjerne med rømme og syltetøy eller ost og eventuelt smør. Tradisjonelle vafler. Til porsjoner dl hvetemel 4 . Skriv ut oppskriften. Du kan fint droppe natron og ta .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.