torsdag 19. april 2018

Brød stekt i leirgryte

Brød stekt i leirgryte

Knallenkelt brød laget i leirgryte som er safitg og fluffy på innsiden og sprøtt på. DET BESTE ELTEFRIE BRØDET, EVER. Bedre brød finnes ikke! Dette brødet er utrolig lett å lage og krever ingen elting. Brødet er ferdig når det.


Varm leirgryten i ovnen. Husk den settes inn i kald ovn. La den stå i minutter . Legg leirgryten i kaldt vann i ca. Form deigen til et avlangt brød. Sett gryten nederst i kald ovn og sett ovnen på 2°C.


Stek brødet i ca. Prikk det med gaffel. Sett leirgryten på nederste rille i kald stekeovn. Lokket skal på plass på gryten før den settes inn i stekeovnen igjen.


Brød stekt i leirgryte

Om du ønsker å bake brød i leirgryte anbefales det å skaffe en egen gryte til dette , slik at ikke brødet tar smak av tidligere retter som er tilberedt i gryten. Grivbrød ti lheving i leirgryte. Grovbrød i leirkar (romertopf) klar til teking.


Nystekt grovbrød. Hjemmelaget grovt brød , stekt i leirkar. Ta brødet ut av gryta. Når du banker på undersiden av brødet skal du høre en hul lyd.


Virker brødet litt lite stekt , kan du legge det på en rist og steke det . Ta den varme gryta ut av ovnen, dryss litt mel i bunnen og hell i deigen. Sett på lokket og stek i cirka minutter. Senk varmen til 2grader, ta av . Litt karve kan tilsettes hvis ønskelig. Elt deigen godt og form slik at den passer i gryta.


Sett lokk på og plasser på nederste rille i kald ovn. Sett ovnen på 2grader og stek brødet. Verdens beste brød bør stekes i en støpejernsgryte, slik at brødet blir så saftig som mulig og får en deilig, sprø skorpe. Dette er et luftig og saftig brød med sprø skorpe, rustikt utseende og god. Det er helt vanlig fremgangsmåte på brødlagingen bortsett fra at brødet blir stekt i en . Jeg vil steke brødet i en leirgryte med lokk.


Brød stekt i leirgryte

Må jeg øke baketiden under lokk tilsvarende som jeg minsker tiden uten lokk? Eller er brødet stekt. Da får du en liten dampovn inne i ovnen. Det gir mer effektiv steking og . Jeg bakte hvalnøttbrød i leirgryta for mange år siden, og det var.


Men hvordan smaker brødet dersom man også bruker leirgryten til stek av . Liten gryte: minutter med lokk, minutter uten lokk. Stor gryte: minutter med lokk, 5–minutter . Jeg ble så inspirert da jeg lagde knafrie brød for et par uker siden, og her om dagen fant jeg ut at jeg ville prøve å lage brød i leirgryte. Vi skulle ha gjester til kvelds,.


Da er brødet ferdig stekt. Ta det ut av forma og avkjøl det . Bland vann og olje, Dette var jo en helt genial måte å bake brød. Det beste resultatet får du når du steker brødet i en oppvarmet støpejernsgryte med. Har bakt to brød på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.