Kjøtt med lite fett fungerer best. I tillegg har vi stekt . Les mine oppskrifter fra om hvordan du kan lage fin egen turmat. Mat og oppskrifter. Indianerenes pemmikan bestående av tørket kjøtt , bær og fett med høyt. En av de aller eldste måtene å bevare mat på er å tørke den.
Oppskrift på enkel grønnsakssuppe (personer). Har funnet en ok oppskrift på matprat. Salting er en gammel metode for å kunne oppbevare kjøtt over lengre tid.
Sammen med tørking og røyking var det den eneste muligheten man hadde for. Fremgangsmåten er litt forskjellig for de forskjellige fiskeslag, se under på oppskrifter. Deilig basturma av svinekjøtt hjemme - en trinnvis oppskrift med et bilde. Et helt stykke kjøtt , tidligere saltet for å fjerne overflødig fuktighet,.
Enkelt sagt betyr å speke det samme som å tørke kjøtt. Det er altså vannet i kjøttet som må ut. Til det benyttes salt og luft. Prinsippet er enkelt og greit, men i . Bland salt, pepper og timian og dryss over kjøttet på begge sider. Legg kjøttet på.
Kjøttet har ingen spesiell røyket smak så det er nesten som om det kun er saltet og tørket. Nå har jeg forsøkt å tørke reinkjøtt (ytrefilet) i ovnen her . Saltet og tørket etter samisk tradisjon. Reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris.
Kjøttet var tørka i maskin (ofte brukt til å tørke sopp og frukt). Jeg har prøvd å tørke kjøtt i dag. Er litt off topic til tittelen i tråden men til de som lurer på oppskrifter og krydder . Tørket ved utetemperatur.
Jerky kan lages av alle typer kjøtt , fra bøffel til hval. Kjøttet ble skåret i strimler og hengt til tørk i sola. Her er gode marinade oppskrifter.
Tips til hvrodan man lager tørket turmiddag. Når du har tørket alt. Mer info og oppskrifter , se speiderbasen. Det meste av grønnsaker, frukt, kjøtt og bør kan tørkes og er ypperlig til turmat da det.
Lapskaus er festmat - god og enkel oppskrift. Beef jerky er tørket kjøtt. La kjøttet ligge i marinaden på et kalt sted . Fjern så mye fett som mulig fra kjøtt , og stek det før tørking. Et enkelt alternativ som mange bruker er ferdig frysetørket mat i form av foreksempel Real Turmat. Lærer man å tørke sitt eget kjøtt derimot er mulighetene mye større.
Finfin oppskrift på dette! En variant av chili con carne, denne gangen uten kjøtt , sin carne. Flere resulteter finnes under oppskriften.
Biltong, som er tørket kjøtt , var den vanligste måten å bevare kjøtt på før kjøleskapets tid i Sør-Afrika. Bland rosmarin, einebær og pepper med salt, sukker, konjakk og olivenolje.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.