mandag 4. desember 2017

Gryte med oksekjøtt og øl

Når kjøttet får godgjøre seg over lang tid som i denne oksegryten, blir kjøttet så mørt at det nesten faller fra hverandre. En skikkelig god og raus gryterett med godt kjøtt og godt øl. Ha kjøttet over i en gryte.


Rens og del løk i båter og gulrot i skiver. Fres grønnsakene til de begynner å få fin farge.

Tilsett øl , buljongterning, eddik, sukker. Rør godt og rør inn ølet. La gryten få et oppkok under omrøring. Krydre med salt og pepper etter smak. Legg på lokk, la gryten småputre i ca.


Jeg har lenge tenkt på å braisere oksekjøtt i øl. Soyasausen fremhevet umami–smaken i gryten og smaken av ølet på en god måte. Lyst til å kose deg med en skikkelig deilig gryterett med godt kjøtt og godt øl denne uken?

Irsk biffgryte med Guinness. Server gjerne biffgryten med hjemmelaget . Litt karamellisert sukker og rikelig med sjalottløk gir denne gryten sødme og det mørke sterke ølet gir bitterhet. En god oksegryte er enkel, har masse smak – men tar tid. Dette er derfor kanskje ingen tirsdagsmiddag, men en middag når du har litt ekstra tid . Oksegryta er en norsk variant av den klassiske franske gryta ”boeuf Bourguignon ”. Rødvinen er byttet ut med mørkt øl (porter) og så har jeg . Mørt og godt kjøtt = suksessfull gryte. Brown Ale som jeg benyttet) . Fisk ut kjøtt og grønnsaker og legg det til side.


Sil væsken som er igjen og ha det over i en ren gryte. Reduser til ønsket tykkelse. Smak så til med sukker, salt og . Varm olje i en panne eller gryte og brun kjøttet godt på alle sider.


Ta ut kjøttstykket, kok ut pannen med øl. Ha i renset småløk, timian og .

Sett gryta i stekeovnen, la den stå på lav varme i 8-timer og du har garantert fått en nydelig stek – så mør at du. Hell over øl , og legg på rosmarinkvistene. Kjøtt med øl - og kaffesaus som koker i en gryte. Sum Oppskrifter 230.


Alabama-biff Amerikansk grytestek Baconbiff Bankebiff på fransk manér Bankekjøtt Benløse fugler av okse Biff Biff à la Mode . Hvis en lager en gryterett , trenger en dessuten mindre kjøtt per porsjon enn for. I dag er det søndag, og da skal jeg lage biffgryte med øl. Kokkene kaller denne metoden å braisere kjøtt. Gryte med høyrygg . Til denne gryten trenger du kjøtt som har grove fiber, og som blir mørt og smakfullt.


Kok ut gryta med ølet og tilsett løk, sjampignon, laurbærblader og timian. Det spesielle med denne kjøttgryten er at kjøttet er kokt i. Tynne skiver av oksekjøtt , skiver av løk og skiver av poteter kokt i øl noen timer. Denne gryta blir faktisk ennå bedre dagen etter den er laget. Kjøttgryte med øl til minst personer kg okse kjøtt uten bein, i store biter . Kjøtt som skal koke lenge får god smak av det vi putter i gryta.


I denne oppskriften fra Lise Finckenhagen er det øl , hvitløk, timian, stjerneanis og. Noen som har tips til hva som er et godt øl å bruke i en oksegryte som skal stå og. Det kommer egentlig an på hva mer som skal i gryta annet enn oksekjøtt.


Kutt kjøtt i store terninger og brun dette i en jerngryte med litt olje.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.