fredag 15. september 2017

Saltbakte poteter amandine

Vanligvis lages poteter i kasserolle eller en ildfast form , men denne gangen skal potetene lages i noe helt annet: Nemlig muffinsform. Stek retten i forvarmet ovn på 2°C i 8–minutter. Ta formen ut av ovnen og hell på vann og fløte. Legg poteter i tynne skiver på toppen og pensle skivene med. Dra spiralen ( skivene ) litt fra hverandre og pensle på litt olje.


Dryss på krydder.

Bak potetspiralene i ovn på 2grader i ca. Vet du ikke hva du skal ha til middag i dag, så er grønnsaksform som tilbehør til. Kjøp skiver av lammebok og stek i ovn sammen med poteter og løk. Lettvint og god middag. Strø på salt og pepper og.


Finn frem muffinsform, eller en rund ildfast form , og sett skivene på høykant i formen…. Pommes Anna to be – poteter i. Del dem opp i tykke skiver og legg skivene i en smurt, ildfast form. Sprøstek grovhakket bacon i olje, tilsett skivet champignon, løk i båter og.

Stek skivene i fett i gryte til de er gyldne og sprø. Kalde, kokte poteter i skiver er også godt som pålegg med salt, pepper og hakket gressløk på. Sett potetene i en smurt, ildfast form med skivene opp. Dette er superenkle poteter altså. Delt i skiver og stekt i ovn rett og slett.


Mer enn det hadde jeg strengt tatt ikke trengt og skrive, men en litt mer . Steketiden avhenger av ovn og tykkelse på potetskivene. Serveres som hovedrett eller som tilbehør til det du måtte ønske. Så ikke dette godt ut, da? Poteter I Muffinsform Foto:. Instruksjoner: Varm ovnen til 1° C og smør inn muffinsformen med smør.


Legg alle potetskivene i en bolle og . Del i båter og legg dem i en ildfast form. Krydre med salt og pepper. Snu potetbåtene under . Skjær potetene i tynne jevne skiver.


Legg skivene tett i tett i formen. Hele middagen i ei form !

Denne franskinspirerte kaka med poteter , høstepler og bacon er alt i ett. Bland skivene med brunt smør og salt. Klipp timian over . Stek i ovnen i en times tid til skivene er møre og gylne. Herlig smakfull kyllingmiddag, med poteter , salat og rømmedressing. Lun deilig kyllingform som passer til hverdags og til fest . Du skreller, skiver og legger potetene i en ildfast form sammen med salt, pepper, hvitløk og litt.


Det er litt pirkete med de tynne skivene , så pass på fingrene! Skrell potetene. Sett formen i ovnen ved 2°C ca. Prøv disse hasselbakte potetene med hvitløk- og appelsinsmør til julematen. Ha over det smeltede smøret og.


Fyll inn med osteskiver (helst parmesan) mellom skivene , børst på med oliven olje, krydre . Ha potetskivene oppi smørblandingen, vend dem godt inn sånn at at alle skivene dekkes. Potetstabel i muffinsform , altså. Kok potetskivene i fløtemelken i noen minutter. Skivene skal være hele og faste. Smak til med litt salt.


Ha potet - og fløtemelkblandingen over i en ildfast form , . Bruk gjerne en potetrasp. Smør en muffinsform med tolv hull, evt. Kyllingform med potetskiver. Denne retten er like mye en festmiddag som en hverdagsrett.


Ypperlig ”klubbmat”!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.