De færreste har mulighet til å tørke fisk selv på denne måten. Da er det mulig å tørke fisk i stekovnen. Stek fisken lett, helst uten å bruke fett i . No er det sommer, og visstnok ikkje den beste tida å tørke tørrfisk.
Metoden er også billig, arbeidet kan gjøres av fiskeren selv og den gjør fisken enklere å transportere til markedet.
Ved å finne ut hvordan du tørker fisken hjemme, kan du enkelt lage mat av denne. Eller best av alt, reis ut å fisk den selv ! Nå har du fine emner for tørrfisk. Tørkeprosessen viktig.
Ein kilo klippfisk tilsvarar i næringsverdi tre kilo fersk fisk. Og klippfisken held seg godt, i fleire år, om det blir oppbevara tørt og under reinslege . Variasjon i hvilke metoder som brukes både til salting og tørking av fisken , kan bidra til variasjoner i salt- og vanninnhold i ferdig klippfisk.
Nofima-forsker John-Erik Haugen trenger under én måned på å produsere tørrfisk av høy kvalitet . På fiskehjellen tørker fisken i omtrent tre måneder. Det enkleste er å kjøpe gryteklar tørrfisk , men du kan også ta jobben og dagene det tar å vanne den ut selv. Gjennom tørkeprosessen ble fisken forvandlet til noe mer enn en.
Hard som ved” var den holdbar i flere måneder, selv under sørligere himmelstrøk. I Norge bruker vi betegnelsen klippfisk på saltet og tørket fisk. Klippfisk er et mere sofistikert produkt enn saltfisken, og lages ved å tørke saltfisken. Hvordan tørke fisken selv ? En av de eldste måtene å bearbeide fisk og . De mange fremgangsmåtene handler selvsagt om hvordan en selv liker at.
Torsk er den vanligste fisken som brukes i tørrfiskproduksjon , selv om annen hvitfisk , som pollock , hyse . Det anbefales ikke å sette fisk i kjøleskapet selv med et tett lukket lokk - alle produktene vil lukte . All kommersiell tørking av klippfisk foregår i dag i innendørs tørkeanlegg. Siden jeg har lagd artikkel om klippfisk og tørrfisk , kommer jeg heller ikke utenom boknafisken. Men masseproduksjon er ikke et mål i seg selv.
Røykt fisk må derfor oppbevares tørt , kjølig og luftig.
Pakk den ikke i tett. Den nevenyttige lager sin egen røykeovn og røyker fisken sin selv. Nei, dette er ikke hundemat – selv om hundene også elsker tørrfisk ! Fisk må saltes før . Etter et lite oppkok kan.
Tolkes direktivet bokstavelig, kan Mattilsynet forby frittstående fiskere å tørke fisken selv. I tusener av år har dette vært den beste . Mucoso eller sur fisk som det også blir kalt, forårsaker et inntektstap på opptil 60. Linken er dessverre fjernet: Foruten tørkeforholdene vet en lite om. Dette kan ha sammenheng med fisken tørket for raskt, selv under kontrollerte . Men selv i et avgrenset geografisk område som Lofoten må det tas hensyn til. Det er vanlig å tørke fisk på to måter: Enten henger man fisken rund – det vil si . Klimaet i deler av Nord -Norge er ypperlig for å tørke fisk siden tørkeforholdene er så stabile.
Ordinær karsalting ( selvforlaking ). For alle metodene ble fisken lagt om til palle og påstrålt nytt salt. Satt inn i tørke etter døgn. Halvors fisk -eierne i Tromsø får tørrfisk, klippfisk og boknafisk ut til folket via. Vi salter og tørker den, og før den går ut til kokkene så varmer vi alltid en bit . Har planer om å lage en del klippfisk i år.
Jeg har latt fisken henge døgnet rundt i tørkeperioden , og det har som regel fungert fint. Har noen tips, kommer tilbake etter middag. Lettsaltet har under salt i vannet. Eks saltet fisk : Lag en lake med ca 2g salt pr liter vann. Alt saltet skal være oppløst.
Rens, skyll og tørk fisken før . Dersom du velger å tørke maten selv kan du spare mye penger på. Til nå har jeg ikke tørket kjøtt eller fisk , men dette skal i følge drevne .
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.