Men det har vært uklart eksakt hvordan frysing og tining påvirker væsketapet, og dermed kvaliteten på fryst fisk. Mange fiskefartøy leverer . Når det gjelder laks , etter jeg har kuttet den i skiver og rensket den, så fryser jeg den. Opp i kokende vann og lar den trekke, til benene begynner . Glacio fryser ikke selv inn fisk , men mottar ferdig innfryst laks.
Hvis fryseren ikke har flakket is, kan du lagre fisken din i en oppslemming av isbiter og vann. Generelt prøver jeg å unngå å fryse fisk , men det er bedre å fryse det enn å ha det til å kaste bort. Se etter fiskfileter som har vært vakuumpakket og eksplosiv. Svein Kristian Stormo forsker på frysing og tining av fisk.
De siste årene har Stormo ledet Nofimas forskningssatsing på fryse - og tineteknologi, Fresk. Produsert av fryst råstoff kalles det når fisken har vært fryst , tint opp og. Hvis du tar gammel torsk og fryser ne blir den ikke bedre, sier han . Tiner du fryst mat på kjøkkenbenken eller spiser kjøttpålegg etter siste forbruksdag? VÆR FORSIKTIG: Ferske fisk - og kjøttprodukter anbefales ikke å. Har SALMA samme kvalitet etter at den har vært frosset?
Noen vil hevde at kvaliteten alltid forringes noe på fisk og kjøtt som fryses. Det er med SALMA som med . ET TYVERI: Gründer Kjell-Olav Nilsen, som selv nettopp har vært gjennom . Fisksom har vært fryst er ikke å betrakte som fersk vare. Du kan sammenligne det med å fryse en appelsin for så å tine den opp igjen, sier . Kjøtt og fisk som har vært fryst , og deretter selges tint . Fet fisk bør fryses run den skal hverken bløgges eller sløyes, bare . Slik går du freMat som ikke har vært frosset før, bør ha en innfrysningstemperatur på minus grader.
Fisk bør renses, tørkes for overflødig vann og gjøres mest mulig gryteklar. Grønnsaker bør varmebehandles – eller forvelles – før du fryser dem ned. Brunost egner seg dårlig til frysing. For å begrense væsketap er det viktig at fisk både fryses og tines raskt.
Har fisken vært dobbeltfrosset, mister du mye kvalitet om du gjør den siste . Lakefrysing har historisk sett vært lite brukt i norsk sjømatindustri, til tross for at denne metoden ble benyttet før en startet med industriell frysing av fisk. Dette gjelder både kjøtt, fisk , brød og frukt og grønt, men unntak finnes i de fleste matgruppene. Og husk at rått og stekt kjøtt har ulik holdbarhet i fryseren. Men dersom fisken fryses på båten, og tines riktig før den havner i fiskedisken, kan den ha like god kvalitet som fisken som ikke har vært fryst.
Norge vært relativt jevne. Forsøket til Nofima viser at væsketapet i fisk som var fryst én gang. Men måten maten fryses ned på, har vel så stor betydning som fettinnholdet. Så hvis en hel ørret er vakuumpakket og fryst ned av produsenten, vil den.
Et tips er faktisk å putte fisk ned i en melkekartong med vann og legge i . Fisk som har vært frosset vil kunne ha mistet proteiner i form av . Måten ein frys og tinar torsken på har alt å seie for kvaliteten på produktet, viser eit nytt forskingsprosjekt. Ved å handtere fisken skånsamt når han blir fangsta, fryse han om. Her viser Marit og Kjetil deg hvordan du oppbevarer, fryser og tiner fisk. Har du vært på jakt- eller fisketur i det siste? Frys fisk i små pakninger.
Pass på at du merker maten før du fryser den. Magert viltkjøtt har lang holdbarhet, spesielt når det . Blodferske fiskeprodukter kan nå fryses med miljøvennlig norsk elektrisk kraft. Transport med fly har derfor vært det eneste alternativet for å bringe fersk fisk. Etter et minutts tid skjer det noe underlig.
Fisken kommer til live igjen og begynner å svømme rundt i den. Som en tommelfingerregel holder fet fisk seg kun i 1-måneder i fryseren. Innfrysing: Skal man fryse ned mat som ikke har vært frosset før, . Levende fisk , fryst , tint, saltet eller røykt fisk skal ikke merkes med fangst- eller.
Norsk oppdrettslaks er den eneste fisken du kan bruke til sushi uten å fryse.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.