onsdag 29. mars 2017

Eddik natron ballong

Tre trakten ned i ballongen og fyll ballongen med et par skjeer bakepulver. Fest ballongen over flasketuten. Kan dette være løsningen for deg som er lei av å blåse opp ballonger når det er bursdagsselskap? Gasspartiklene trykker og dytter på ballongveggens innside.


Finn frem en brusflaske, eddik , natron og en ballong.

Vi kan påvise reaksjonen med å sette en ballong på toppen av en kolbe med eddik og natron. Ballongen vil gradvis fylles av karbondioksidgass. Vi blåser opp en ballong med natron og eddik.


BLÅSE OPP BALLONG MED BAKEPULVER OG EDDIK ! Det kan også lønne. Eddik og natron eksperiment. Slå natron i eddik og sett en ballong på toppen av flasken.


Vips, så blåses ballongen opp av CO2.

En ballong , en tom flaske, en trakt , eddik og natron. Slik gjør du: Sett trakten i flasken og hell i eddik ca. Tørk av trakten og sett den i åpningen . Både natron og eddik består av ørsmå molekyler. Fyll flasken omtrent kvartfull med eddik. Hvis eddiken ( CH3COOH) er varm, vil reaksjonen gå raskere.


For hver kolbe hadde vi i 10ml mer eddik , og for hver ballong vi målte diameteren på såg vi at ballongen ble noen centimeter større. Ifølge teorien vil blandingen av. Blås opp ballongen og hold for hullene.


Hell ts natron ned i ballongen. Tre ballongen over flasketuten og holde den slik at natronet . Se sikkerhetsguiden på side 6–7. Flaskeballong -sprengningseksperiment.


I dag klarte vi å blåse opp ballonger ved hjelp av brusflasker, eddik og natron. Inni ballongen som ble tredd over flaska hadde vi natron. Gassballong alfag Opplegget er raskt og enkelt å. Når vi tømte dette ned i.

Her er noen bilder fra en av aktivitetene. Varm luft og ballonger. Noen valgte å fylle eddik med litt natron opp i, og det ga en umiddelbar reaksjon. La flasken stå på et.


Trenger eddik , natron , flasker og ballonger. Eventuelt en bolle . Oppblåst en ballong ved hjelp av natron og eddik. Lær hvordan du blåser opp en ballong med ingrediensene til husholdningenes matlaging. Vi har blant annet testet at det er mulig å blåse opp en ballong ved å fylle en brusflaske med eddik og blande med natron eller bakepulver.


Få en ballong til å blåse seg opp ved hjelp av eddik og natron. Utstyr: Ballong , flaske, eddik og . Klarer du å stikke en pinne gjennom en ballong uten å få den til å sprekke? Facinerande korleis ein ballong kan blåsa seg sjølv opp over ei flaske, eller bli sugd . Ballong , skje, trakt, flaske (for eksempel en halvliters brusflaske), husholdningseddik, bakepulver eller natron.


Forsøk 2: Vi så på ulike måter å blåse opp en ballong. Denne gangen prøvde vi å blåse opp ballongen ved hjelp av natron og eddik. Uke 3: Lavalampe. Bakepulver og natron.


Hvilken inneholder mest CO? Kan man blåse opp en ballong uten å blåse i den? Natron og eddik. Artig naturfagsforsøk!


Tøm en 1-liters vannflaske og sett spiseskjeer eddik i den tomme flasken.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.